Ритуали

Галерии

Ритуалът

Световна традиция е сватбените събития да бъдат съпроводени от определени форми на ритуали и тяхната последователност. Снимковият материал ще ви въведе в последователността, организацията и изпълнението на част от това, което сме направили и бихме могли да организираме и проведем за нашите бъдещи клиенти (младоженците). Цялостната подготовка и организация за сватбеното събитие е едно желано, вълнуващо и чакано преживяване. С нашият опит и ценни съвети, като свтбени агенти ще превърнем подготовката за събитието в удоволствие за клиентите си! Без излишни грижи, хабене на време и нерви.

Началото

Началото! Тръгване от жениха и взимане на кумовете с “блага ракия”. Извеждане на булката от нейния дом. Организацията на ритуала по полагане на подписите пред закона, църковният ритуал и всичко необходимо за тях. По стар български обичай след официалната, идва ред и на веселата част от събитието. Тук нещата се поемат от нашите професионални дисководещи (DJ) и програмите предлагани от нас. Традицията отрежда на майките на младоженците посрещането пред празничната трапеза с хляб (пита омесена от свекървата), мед, сол и пенливо вино. Върху бяло платно обсипано с цветя и менче закичено със здравец, за здраве, плодородие и берекет, младоженците поемат от поднесените залци и пожеланията на най-близките им (майките). Всичко до тук се формира като един импровизиран сценарий от нашите професионални водещи (DJ).

Първи тост от кума

Следва първи тост от кума, танц за младоженците и откриване на празничният дансинг. В различните региони на България кумовете се почитат по различен начин, удобна възможност за засвидетелсване на уважение пред тях е поднасянето на кумовите дарове (кумска ръченица). Следва представяне на булчината пита (погача) и нейното разчупване от младоженците, отново с кумовете, като главни свидетели на празника и това, което се случва. По време на ритуалите младоженците, кумовете и присъстващите гости импровизират насърчавани от водещия на тържеството или DJ, в посока на това, доколко са информирани за значимостта от разпределението на оставените знаци (големина на парчетата от питата, колко са те, в кой е по-голямото, какво означава това и тн.).

Даруването

Настъпва и традиционния момент за даруването (поднасяне на подаръци и поздравления) към младоженците. На ПЪЛНА МАСА с чаша в ръка! Веселата част продължава с избрана любима и предпочитана музика на гостите и младоженците представена от водещия (DJ) и пак под неговото вещо ръководство, импровизирано във времето се преминава към хвърлянето на булчиния букет (за несемейните дами), респективно свалянето на жартиера на булката лично от младоженеца и хвърляне, през рамо (за несемейните господа). Тук могат да се включат различни игри и импровизации предварително споделени и уточнени при нас в “Празнична Агенция Лазони” между водещия (DJ) и младоженците или кумовете.

Финален ритуал

Като финален ритуал за веселата част на празника се представя разрязването на сватбената торта с много емоции и импровизация продиктувана отново от водещия (DJ). Последен танц за финал на веселбата. Следва приемане на булката в новия ѝ дом.